Хто ж такий кондитер???
КОНДИТЕР-це, професійний кухар, майстерність якого присвячена створенню десертів, випічки тортів, прикрас та інших кондитерських виробів.Це мистецтво потребує особливу смакову пам'ять, витончений смак, величезну уяву і навіть знання в галузі архітектури, скульптури.
Кондитер-це та людина, яка чудово розбирається в продуктах їх поєднанні, складі, термінах, та умовах зберігання.
І трішки історії... Історія кондитерського мистецтва пов'язана з використанням меду та цукру, який вперше навчилися отримувати з соку цукрової тростини в Індії в 850 році до нашої ери. Як окреме мистецтво воно виникло і набуло широкого використання спочатку в Італії в кінці XV початку XVI століття. До тих пір солодощі купувалися на Сході у арабів. Араби були початківцями кондитерської справи на той час.
Яке ж походження слова "кондитер"? Спочатку це було італійське дієслово "КОНДІЄРЕ", що означало "варити в цукрі". Це слово означає, майстер, який готує їжу на професійному рівні.
Багато хто з нас не байдужі до різного роду солодощів, і добре, якщо знати в них розумну міру. Важко уявити будь-яке свято без солодощів, кондитерських виробів і випічки. Будь-яка радісна подія з нагоди супроводжується роботою кондитерів.
Тож вітаю Вас і себе з ДНЕМ КОНДИТЕРА!!!
Бажаю невичерпного натхнення для солодкої творчості
Неповторності і пишноти Вашої майстерності.
Нехай життя Ваше буде самим смачним тортом,
Коржі якого з'єднані кремом радості і задоволення,
Вершками щастя і любові, просоченими ніжностями і добротою:):):)
Немає коментарів:
Дописати коментар