четвер, 3 травня 2018 р.

СЬОГОДНІ ДЕНЬ КОНДИТЕРА!!!

Хто ж такий кондитер???
   КОНДИТЕР-це, професійний кухар, майстерність якого присвячена створенню десертів, випічки тортів, прикрас та інших кондитерських виробів.
   Це мистецтво потребує особливу смакову пам'ять, витончений смак, величезну уяву і навіть знання в галузі архітектури, скульптури.
  Кондитер-це та людина, яка чудово розбирається в продуктах їх поєднанні, складі, термінах, та умовах зберігання.
  І трішки історії... Історія кондитерського мистецтва пов'язана з використанням меду та цукру, який вперше навчилися отримувати з соку цукрової тростини в Індії в 850 році до нашої ери. Як окреме мистецтво воно виникло і набуло широкого використання спочатку в Італії в кінці XV  початку XVI століття. До тих пір солодощі купувалися на Сході у арабів. Араби були початківцями кондитерської справи на той час.
   Яке ж походження слова "кондитер"? Спочатку це було італійське дієслово "КОНДІЄРЕ", що означало "варити в цукрі". Це слово означає, майстер, який готує їжу на професійному рівні.
  Багато хто з нас не байдужі до різного роду солодощів, і добре, якщо знати в них розумну міру. Важко уявити будь-яке свято без солодощів,  кондитерських виробів і випічки. Будь-яка радісна подія з нагоди супроводжується роботою кондитерів.
Тож вітаю Вас і себе з ДНЕМ КОНДИТЕРА!!!
Бажаю невичерпного натхнення для солодкої творчості
                       Неповторності і пишноти Вашої майстерності.
                       Нехай життя Ваше буде самим смачним тортом,
                       Коржі якого з'єднані кремом радості і задоволення,
                                        Вершками щастя і любові, просоченими ніжностями і добротою:):):)


Немає коментарів:

Дописати коментар